MagyarMagyarEnglish
Zmenšiť textZväčšiť text

Thália színház: Ágacska

 11.02.2024

Tisztelt Lakosaink!

Szeretettel meghívjuk Önöket 2024. február 25-én 16 órától a Thália színház „Ágacska” c. zenés mesejátékára.
Helyszín: Perbenyiki kultúrház
Jegyek: 15 éves korig INGYENES, 15 év felett 2,- €, melyek munkaidőben megvásárolhatóak a Perbenyiki községi hivatalban.

Mindenkit szeretettel várunk!


Csukás-Darvas: Ágacska (zenés mesejáték)

Van egy hely a világon, ahol mindig nyitva áll az ajtó. Itt lakik a festő, aki egyben titkos varázsló is és játékos kedvű, minden bolondozásra kapható színészekkel barátkozik. Most éppen hatalmas vihar tör ki, megtépázza az ősöreg óriási platánfát is és az igazi mesebeli réten megjelenik egy különös, kedves teremtés, Ágacska, aki nem tudja, hogy ki ő. A legkülönfélébb lényekkel találkozik, virággal, lepkével, gombával, és annyit tud meg, hogy ő leginkább az emberre hasonlít. Egyre kíváncsibban vándorol tovább és lélegzetelállító kalandokba bonyolódik. Belekerül például a kacsák és békák ádáz háborújába, de az is kiderül, hogy az egerek és a macskák harca is folyamatosan dúl, valamint, hogy a tűznek hatalmas ereje van és nagyon veszélyes.
Ágacska megismerkedik a kancsal, de nagyon jószívű Dani kacsával, a folyton röhögő, de mindig segítőkész Berci békával, valamint a rendkívül bátor és foghíjas Pösze egérrel. Mindegyikük az embernek köszönheti a baját, de mindannyiukon csak az ember tud segíteni. Le kell győzniük a félelmüket ehhez, de a barátság erejével ez is sikerül. Ágacska éppen az emberhez igyekszik, hiszen jól meg akarja nézni kire is hasonlít és hátha végre megtudja, hogy kicsoda is ő, hová tartozik, mi is a dolga ezen a világon. A jóbarátok mindvégig kitartanak egymás mellett és a mese végére kiderül, hogy egy kis odafigyeléssel, szeretettel, gondoskodással minden probléma megoldható.